Ons weekend!!! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jolijn en Marleen - WaarBenJij.nu Ons weekend!!! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jolijn en Marleen - WaarBenJij.nu

Ons weekend!!!

Door: Drukke meiden

Blijf op de hoogte en volg Jolijn en Marleen

27 November 2007 | Thailand, Bangkok

Hallo iedereen,

Na de trekking hebben we nog een aantal leuke dingen gedaan.

Allereerst hebben we een kookcursus gehad. We wilden graag weten hoe we al die heerlijke Thaise gerechten konden maken. We waren met een groep van 18personen. De dag begon met een bezoek aan de markt, waar we uitleg kregen over verschillende etenswaren. De kookcursus zelf werd gehouden bij de chef thuis in een mooie villawijk. In totaal hebben we 11 gerechten klaar gemaakt en geproefd. Tja een lege maag was een vereiste want alles wat we maakten mochten we ook opeten. We hebben een beetje gespeeld met de vlam in de pan, haha. Een erg leuke dag/ ervaring en ja we koken wel een keer voor alle lieve mensen die op dit bericht reageren (als die mensen dat aandurven haha).

Zaterdags zijn we een hele ochtend druk geweest met het bezoeken van verschillende farmen. Een olifantenkamp stond vooraan op het programma. Voornamelijk de shows hebben we bekeken. Bij de olifantanshow hebben we gezien hoe olifanten voetballen, slapen, darten en ja zelfs tekenen. Ze schilderden echt veel mooier en beter dan ons, allemaal iets van bloemen of bomen echt heel mooi!! En er waren in dit park ook baby olifanten te zien, die wilde we wel meenemen maar dat gaat niet want dan komen we over de 20kilo baggage heen.
Na de olifanten was de slangenshow aan de buurt. Tja en als je bang bent (Marleen) en vooraan gaat zitten vraag je om problemen. Dus werd er een slang richting ons gegooid, die een man nog wel vast had hoor. En ja ook op de foto waren wij als eerste aan de buurt Jolijn staat erop met een flinke glimlach en Marleen lacht als een boer met kiespijn.
Toen gingen we naar de monkey school. Hier zagen we hoe apen kokosnoten plukten, hoe ze fietsen en we kregen hier een heerlijke zoen van een aapje.
Er was zelfs een aap die nummers kon vinden. Eerst stonden de nummers zichtbaar, maar erna werden de nummers (0-9) gehusseld en niet zichtbaar op de grond gelegd. De aap moest twee nummer pakken en deed dit in een keer goed. Daarna moest een man uit het publiek nummer 9 pakken, na 3 kansen had hij hem nog niet en toen mocht aapje Jolijn het proberen en ja de 3de poging had ze hem en kreeg een heerlijke banaan als beloning.In tegenstelling tot een eerder apenshow leek het of deze apen het leuk vonden en ze werden beter verzorgd. Want nadat een aap een horloge had opgedoken werd deze afgedroogd en ja zelfs gefohnt.
De laatste stop was niet leuk bloemen en vlinders bekijken. De vlinders waren niet heel boeiend en de bloemen nog minder. Allemaal dezelfde en na 3 bloemen hebben we het dan wel gezien.

Het hele weekend was er een festival aan de gang: Loy Kratong. Erg gezellig met veel lichten, bloemen en vuurwerk. Het is een Thais festival, want er was geen engels woord te ontdekken. Er kwamen veel Thaise mensen vanuit heel Thailand op af. Veel muziek en heel veel mensen op straat. Een groot feest!!

Gisteren hebben we een Thaise massage cursus gevolgd. Erg vermoeiend en lang. Toch willen we nog een olie massage cursus volgen. Omdat we de Thaise massage niet leuk vinden om te geven en ook niet om te krijgen. De olie massage lijkt ons leuker en beter.

Zo dit was in sneltreinvaart wat we in het weekend gedaan hebben. De details komen wel als we thuis zijn, anders wordt het weer een lang verhaal.

!!!!Nog even een belangrijk punt!!!!
Hotmail doet bij Marleen heel raar, mailtjes komen niet allemaal aan.
Degene die Marleen toch willen mailen kunnen dit voortaan doen naar:

marleenvanuden@gmail.com

Liefs Jolijn en Marleen

• 27 November 2007 - 10:49

Rob:

Leuk verhaal...

Ik hoi me aanbevolen voor een massage als je jullie terug zijn in NL en bang zijn het te verleren. Het eten ben ik wel benieuwd naar echter de pepers e.d mag je er wel uit laten.

Veel plezier nog de komede dagen.

Groet Rob.

PS weer de eerste.

• 27 November 2007 - 11:21

Petra:

ik meld me aan voor het diner.
    Laat maar zien wat je met de kookcursus geleerd hebt. ( of beter laat maar proeven) Misschien iets voor bij ons op de kaart.

• 27 November 2007 - 11:51

Henny:

prachtig zijn de foto's,wordt er jaloers van.

blijf lekker genieten.
    Ik hoop een keer van jullie kookkunsten te kunnen genieten.

henny

• 27 November 2007 - 13:52

Renske:

Heeey!

Wat een spannende verhalen, echt super leuk om te lezen. Als jullie terug zijn in Nederland en ik gestresst ben voor mijn portfolio mogen jullie mij masseren!!

Wat supermooie foto's ook weer. Hier in Nederland is het maar saai weer alleen het gezellige sinterklaasfeest komt er weer aan!

Liefs, Renske

• 27 November 2007 - 17:16

Els:

Ook wij willen wel van jullie kookkunsten genieten straks.
    Leuke foto's.
    Wij doen hier ook aan aapjes kijken (zwarte pieten en zo)!! maar dat is lang zo leuk niet!!!
    We bewaren wel wat pepernoten en kerstkransjes,(als Sjoerd ze tenminste niet allemaal opeet) om nog wat van de nederlandse decembermaand te proeven.
    Liefs
    Cees en Els

• 27 November 2007 - 17:19

Connie:

Hee Marleen,

Hoorde van je moeder van je site en dat je in Thailand aan het reizen bent. Helemaal super!! Ben er een aantal maanden geleden ook geweest...tis echt gaaf he!!Leuke verhalen hoor en ook mooie foto's!Krijg je een goed beeld van hoe jullie t daar hebben. En das geweldig zo te lezen! Geniet er nog lekker van...ga je site zeker bijhouden.
    Veel plezier,
    Groetjes Connie

• 27 November 2007 - 17:53

Ans,Iris,Marlot,Erik:

Hai
    hardstikke leuk om jullie verhaal te lezen en voor een etentje zijn we altijd in (Bossinks hé). Tegen een massage zeggen we ook geen nee. Misschien kan Jolijn het ook aan Iris, Marlot en Erik leren.
    Nog veel plezier en we lezen jullie berichtjes wel weer.

Groetjes Ans, Iris, Marlot en Erik

• 27 November 2007 - 20:17

Lies:

Wat hebben jullie toch met die olifanten? Jullie komen ze steeds weer tegen en ze kunnen ook nog eens steeds meer.
    Massage en een etentje, ik blijf reageren.
    Jolijn, wat kijk jij nog vrolijk met die slang om je nek. Dat doe ik je niet na, zou er doodsbang voor zijn. Gaan jullie ook nog spinnen over je heen laten lopen?

Veel plezier en groetjes, Lies

• 27 November 2007 - 20:33

Agnes:

Natuurlijk sluit ik me aan bij alle voorgaanden, massage, eten, elke verwennerij kun je bij mij kwijt.
    Jullie halen er echt wel alles uit wat er in zit, volgens mij. Gaaf.
    Tot gauw weer!

• 28 November 2007 - 18:55

Geert & Wiet:

Wij houden ons warm aanbevolen voor een Thaise maaltijd...!
    Leuke verhalen weer en erg mooie foto's, ziet er super goed uit!

Veel liefs

Geert & Wiet

• 29 November 2007 - 18:18

Annie:

joepieieie massage! ik wil ook!!!

• 01 December 2007 - 21:42

Oma:

jullie beleven nog eens wat .voor een lekker etentje houdt ik mij aanbevolen,
    en die massage lijkt me ook wel wat.
    hou je taai.
    liefs oma.

• 02 December 2007 - 12:47

Kelly:

Jo, je weet wat er van komt he, als je mij een massage geeft en vooral voordat we uitgaan. Komt het verhaal al weer boven drijven? Haha, maar ik sta er natuurlijk altijd open voor!!
    Meis, ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt. Verheug me telkens op jullie verhalen en foto's.
    Do henig an!!

Dikke kus Kel